Het wordt weer vroeger donker. De Castricumse fietsersbond controleert de verlichting op je fiets

De Fietsersbond controleert jaarlijks de fietsverlichting.© Particuliere foto

Van onze verslaggever
Castricum

Het wordt weer vroeger donker. Dat betekent dat je als fietser moet opvallen door je verlichting op je fiets in orde te hebben. De Fietsersbond Castricum steekt een helpende hand toe.

De vrijwilligers van de Fietsersbond Castricum controleren zaterdag 22 oktober gratis de fietsverlichting op het Bakkerspleintje. Dat is van 10.30 tot 15.30 uur. Er wordt een speciaal kraampje neergezet.

Het is belangrijk om op te vallen in het donker, zegt de fietsersbond. Alleen opvallende kleding is onvoldoende. En bovendien kun je een bekeuring oplopen als je geen of geen goede verlichting op je fiets hebt.

(Tekst gaat door onder de foto)

...en hij doet het...© Particuliere foto

Oppompen

Ieder najaar helpt de fietsersbond de fietser op weg. Iedereen kan zaterdag langskomen voor een controle en een eenvoudige reparatie van de fietsverlichting. En als je er dan toch bent, zegt de fietsersbond, dan hebben ze ook wel even tijd voor het afstellen van je verlichting, zodat je je tegenligger niet verblindt. Of voor het graveren van je postcode in het frame, tegen diefstal. Of het controleren van de bandenspanning en zo nodig het oppompen van je banden.

Kleine tip van de fietsersbond: Kom voor 12 uur, dan is het meestal wat rustiger en word je vlot geholpen.

Gratis

De verlichtingsactie is gratis, omdat bij toerbeurt één van de Castricumse rijwielzaken de actie sponsort. Dit jaar is dat Zijlstra Tweewielers aan de Mient.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.