Vijf jaar celstraf voor poging doodslag op klaarlichte dag in Velsen-Noord; dader wilde ’statement maken’

Onderzoek na het schietincident op 4 augustus vorig jaar.© Archieffoto Laurens Bosch

Jeannine Verhagen
Velsen-Noord

De 32-jarige Karim El J. vuurde op 4 augustus 2021 op klaarlichte dag drie kogels af op een man in een geparkeerde auto op de Schulpweg in Velsen-Noord. Ook sloeg hij hem met het wapen op het hoofd. De rechtbank in Haarlem veroordeelde de dakloze El J. maandag tot vijf jaar gevangenisstraf voor poging tot doodslag en diefstal met geweld. De eis in deze zaak was zes jaar celstraf.

De drie schoten misten het slachtoffer. Tijdens een worsteling na de schietpartij kreeg de man wel een kogel in zijn hand. Ook werd hij geslagen met het vuurwapen, waardoor hij een gebroken neus opliep.

El J. zei twee weken geleden tijdens de zitting dat hij ’een statement’ wilde maken. Waarover de ruzie tussen de mannen ging, werd toen niet duidelijk. De politie denkt dat het om een conflict ging over het dealen van drugs.

Lees ook: ’Drie keer schieten op auto met man erin, was om hem af te schrikken’, schutter waarschuwt slachtoffer in de rechtbank

De rechtbank vindt het ernstig dat El J. zijn ’statement’ op klaarlichte dag maakte in een woonwijk vlak naast een speeltuin, waar kinderen aan het spelen waren. De schietpartij had niet alleen enorme impact op het slachtoffer, maar omwonenden waren ook enorm geschrokken.

El J. moet het slachtoffer 7265 euro betalen, waarvan 6500 smartengeld.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.