Glennis Grace noemt Jumbo-zaak ’een nachtmerrie’ bij Jinek: ’Ik heb Jumbo-medewerker duw in gezicht gegeven’

Internetredactie
Amsterdam

Glennis Grace heeft dinsdagavond in Jinek tekst en uitleg gegeven over de uit de hand gelopen ruzie begin dit jaar in een Jumbo-supermarkt in Amsterdam. „Ik ben hier niet om mezelf te verdedigen. Ik begrijp heel goed wat mensen hebben gevoeld. Het is verschrikkelijk.”

Glennis werd in februari samen met haar zoon Anthony (15) en een vriend van de familie aangehouden in de Jumbo-supermarkt aan de Westerstraat in Amsterdam. Voorafgaand aan het incident zou Anthony een elektrische sigaret hebben gerookt in de supermarkt, waarop hij de zaak zou zijn uitgeduwd. Hij zou daardoor met zijn gezicht tegen een rek zijn gevallen.

„Op het moment dat Anthony thuiskwam, had hij een bebloed gezicht”, vertelt Glennis. „Ik zag alleen maar het gezicht van mijn kind, bebloed, vol met krassen. Voor mij, als moeder zijnde, gaat dat door merg en been. Ik probeerde kalm te blijven. Uiteindelijk besloot ik toch daarheen (naar de Jumbo, red.) te gaan, want ik wilde weten wat er was gebeurd.”

’Black-out’

Glennis heeft het Jumbo-filiaal aan de Westerstraat in Amsterdam bezocht met haar ex, haar zoon en een vriend van haar zoon. Daarnaast waren er nog drie andere mensen aanwezig. „Ik wilde de manager spreken”, legt Glennis uit. Ze sprak vervolgens de medewerker aan die haar zoon zou hebben geduwd. Toen deze persoon, volgens Glennis, moest lachen, werd het zwart voor haar ogen. „Dat was voor mij waarschijnlijk de trigger dat ik een black-out kreeg en toen heb ik hem een duw in het gezicht gegeven.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Er ontstond later een vechtpartij in de Jumbo, waar Glennis naar eigen zeggen niet aan mee heeft gedaan. „Ik heb met niemand gevochten. Ik heb alleen die medewerker een duw gegeven. Het is onwijs uit de hand gelopen. Dat was absoluut niet de bedoeling. Er was een vechtpartij, maar ik heb dat niet gezien.”

Glennis zegt dat ze graag contact zou hebben gehad met de medewerkers van de supermarkt. Zo zou ze onder andere mediation hebben voorgesteld. Het personeel had daar geen behoefte aan, meent Glennis.

Consequenties

Het veelbesproken incident heeft Glennis’ carrière niet bepaald goed gedaan. „Ik word nu natuurlijk gecanceld. Op dit moment ben ik de meest gehate vrouw van Nederland. Ik mis mijn werk heel erg.” Ook diverse collega’s en vrienden namen afstand van de zangeres. „Ik begrijp het wel, maar ergens ook weer niet.”

Glennis staat op 26 oktober voor de rechter in Amsterdam. Het OM verdenkt haar van openlijke geweldpleging, mishandeling met voorbedachten rade en bedreiging. Glennis ontkent dat ze iemand in de Jumbo heeft bedreigd. De officier van justitie heeft besloten in totaal zeven personen te dagvaarden voor het geweld in de supermarkt.

De zangeres houdt er rekening mee dat zij en haar zoon schuldig worden bevonden. „Ik hoop dat we eruit komen met z’n allen en ik hoop dat het uiteindelijk goedkomt. Dat ik dit uiteindelijk achter me kan laten en verder kan met leven.”

Het betreffende filiaal van de Jumbo is voor de uitzending gebeld door het team van Jinek. De supermarkt wilde echter niets kwijt over het incident.

Lees ook: OM dagvaardt zangeres Glennis Grace en zes mannen, waaronder 27-jarige Purmerender, voor geweld en mishandeling

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.