Gewapende overval in woning Haarlem, politie groots uitgerukt

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

1 / 9
Internetredactie
Haarlem

De politie is woensdagochtend groots uitgerukt voor een overval in een woning op het Weltevredenplein in Haarlem. Een helikopter hing enige tijd in de lucht. Er is een Burgernet-bericht verstuurd.

Rond 10.15 uur kregen hulpdiensten melding van de overval. Twee mannen met een wapen wisten de woning te betreden toen een van de bewoners de deur had opengedaan. Een persoon wist de woning te ontkomen en raakte lichtgewond. De overvallers zijn er vandoor gegaan in een donkere personenauto.

Vrij snel na de melding hing er een politiehelikopter boven de woning. Agenten positioneerden zich eerst op strategische plekken in de omgeving voordat ze de woning binnen gingen. Met hun hand op het wapen zijn agenten de straat in gegaan omdat het nog onduidelijk was of de overvaller zich nog in de woning begaf.

Op een gegeven moment is de bewoonster naar buiten gepraat door agenten, waarna ze folie over zich heen kreeg om warm te blijven. De vrouw is opgevangen in een politiebus en even later naar het politiebureau overgebracht.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Michel van Bergen

Agenten met kogelwerende vesten zijn vervolgens in de woning gaan kijken of de verdachte zich nog in het pand bevond. Ook een woning ernaast, waar werklui bezig waren, is gecontroleerd. De overvaller bleek al gevlucht te zijn.

Onderzoek

De omgeving rondom de woning was afgezet. Medewerkers van de Forensische Opsporing zijn bezig om alle sporen van de overval veilig stellen. Naar de daders wordt nog gezocht. De eerste verdachte is een lichtgetinte man van 20 tot 30 jaar, 1.85m lang met een normaal postuur. De tweede verdachte is iets kleiner.

De politie heeft de zaak in onderzoek en zoekt getuigen en camerabeelden. Mogelijk zijn er meer mensen betrokken bij de overval.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.