Zeer zacht weer houdt ook volgende week aan

© EPA

ANP
HOUTEN

Het is ronduit zacht voor de tijd van het jaar en ook volgende week blijven de temperaturen hoog. Volgens Weeronline is er een kans dat het in het zuiden 20 graden wordt en ook verlopen de nachten warm.

Volgende week zijn schoolkinderen in de regio's Midden en Zuid aan de beurt voor de herfstvakantie. Na een weekend met temperaturen van 16 tot 19 graden, die voor oktober nog altijd hoger zijn dan normaal, begint de week warm.

Omdat er opnieuw warme lucht uit het zuiden tot zuidwesten wordt aangevoerd kan het maandag in het zuiden 20 graden worden, in de rest van het land is het tussen de 16 en 18 graden.

Dinsdag en woensdag loopt het kwik in een groot deel van Nederland op tot 17 à 18 graden zo is de verwachting, om later in de week te blijven steken op 15 tot 17 graden. Dat is overigens nog altijd aan de hoge kant voor eind oktober, aldus Weeronline.

Volgens het weerbureau is het opvallend dat ook de nachten warm verlopen: zo kan het lokaal 's nachts 14 of 15 graden worden. In de loop van de week neemt de wisselvalligheid wel toe. Mogelijk kan het dinsdagavond flink regenen en het gaat geleidelijk harder waaien.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.