Spookje knutselen of zenuwen testen in het griezelkabinet, Bibliotheek Velsen houdt Halloweenfeest voor kinderen

Ellen de Boer
IJmuiden

Pompoenen met lichtjes, doodshoofden, spookjes, spinnenwebben en geraamtes. Het Halloweenfeest - van origine de Keltische oudjaarsavond op 31 oktober - staat gelijk aan griezelen. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen dat zaterdag 29 oktober volop in de Bibliotheek Velsen in IJmuiden.

Alle activiteiten van 10.30 tot 13.30 uur staan in het teken van Halloween en griezelen. Kinderen kunnen een ’Dag van de doden-masker’ (Dia De Los Muertos) of een spookje knutselen. Elk half uur begint de griezelquiz (met Kahoot op de telefoon) in het theater en kunnen kinderen laten zien wat ze weten over enge dingen.

Toekomst

Waarzegster Thaloula zit klaar om de toekomst te voorspellen. Kinderen kunnen zich laten schminken of hun zintuigen prikkelen en zenuwen testen bij het griezelkabinet. Uiteraard is het leuk als ze verkleed komen. Dan kunnen ze zich als hun griezeligste ’ik’ laten vastleggen. Om 13.15 uur is in het theater de verkiezing van degene met het mooiste masker, de beste quizzer, de kampioen van het griezelkabinet en griezeligste ’ik’.

De toegang tot het Halloweenfeest in de bieb van IJmuiden is gratis. Inschrijven is niet nodig.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.