Politie: alleen snel ingrijpen had Hebe en Sanne kunnen redden

ANP Producties | Bron: ANP
Den Bosch

Alleen een snel ingrijpen had Hebe (10) en Sanne (26) kunnen redden, zegt de politie donderdag tegen het ANP. De politie baseert zich op het "sporenbeeld" en het feit dat de auto waarin het meisje en haar begeleidster zaten op de kop in het water lag. De lichamen van de slachtoffers werden woensdagavond aangetroffen, de twee waren sinds maandag vermist.

Eerder op donderdag werd al bekend dat de politie dinsdagavond, een dag voordat de slachtoffers werden aangetroffen, al een kijkje was gaan nemen bij het knooppunt Empel, waar het ongeluk heeft plaatsgevonden. Op dat moment is de auto, die achter bosjes en riet in het water lag, niet gezien.

De politie had, gesterkt door talloze vrijwilligers, massale zoektochten gehouden. De focus lag in het begin vooral op de plek waar de telefoon van Sanne als laatst een signaal gaf, op de A59 bij Waspik. Dit ligt bijna 30 kilometer bij knooppunt Empel vandaan. Het is onbekend waarom de telefoon hier als laatst een signaal gaf, dat kan bijvoorbeeld zijn geweest omdat het toestel is uitgeschakeld of uitgevallen of omdat er een storing was. Dit wordt onderzocht.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.