Parallelweg in Beverwijk decor van geweld: drie gewonden, Purmerender gereanimeerd [update]

De Parallelweg in Beverwijk is woensdagavond het decor van geweld.© Mizzle Media / Niels Folkers

© NieuwsFoto.nl

© NieuwsFoto.nl

© NieuwsFoto.nl

De steekpartij volgde na een vechtpartij voor de deur bij Partycentrum Jasmine.© Mizzle Media / Niels Folkers

1 / 5
Dennis Mantz
Beverwijk

De Parallelweg in Beverwijk is woensdagavond rond 22:45 uur opgeschrikt door geweld. Voor de deur van Partycentrum Jasmine zijn twee mannen gewond geraakt, vermoedelijk door messteken. De daders zijn volgens de politie gevlucht.

De politie trof twee 20-jarige mannen uit Purmerend aan op de kruising van de Parallelweg en de Ringvaartweg. Een van hen is gereanimeerd en overleed later in het ziekenhuis. Een ander persoon is later op straat gewond gevonden.

Bij het afzetlint ter hoogte van de hoofdingang op de Bazaar staat Omar uit Apeldoorn met een telefoon aan zijn oor en een milkshake in zijn hand. Zichtbaar geschrokken vertelt hij kort na middernacht dat zijn 17-jarige dochter op bezoek is bij een bruiloft in Partycentrum Jasmine. Daar zijn zojuist twee personen gewond afgevoerd met een ambulance. „Ik heb haar net aan de telefoon gehad, het gaat gelukkig goed met haar”, vertelt hij.

Als Omar aan een tafeltje in de McDonalds rond 23 uur massaal politiewagens, ambulances en helikopters door en over de straat ziet komen, voelt hij dat er iets goed mis is gegaan. Hij wil direct naar zijn dochter, maar wordt door de politie tegengehouden. De straat is direct grotendeels afgezet. „Ik maak me als vader grote zorgen, ze vertelde me dat er iemand voor de deur werd neergestoken. Er was ook een vechtpartij gaande. Er mag niemand meer naar buiten toe.”

(Tekst gaat door onder de foto)

© NieuwsFoto.nl

Bij de ingang van het partycentrum staat het om 00:15 uur nog vol met agenten. Ook de marechaussee is aanwezig. Verschillende politiehonden blaffen onophoudelijk. In het centrum zelf loopt de spanning ook op. Een aantal van hen wil naar buiten, maar wordt door agenten tegengehouden. Een persoon die onder een politielint doorloopt in de richting van het partycentrum, wordt direct tegen de grond gewerkt. Later wordt de man weer vrijgelaten.

Om 1 uur wacht Omar nog altijd op zijn dochter. Want hoewel de straat nog altijd is afgesloten - en de politie met speurhonden voor de deur staat -gaat de muziek in het partycentrum gewoon weer aan.

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er woensdagavond twee mensen gewond zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. „Een van de personen is daarbij zwaargewond geraakt. Verder doen we volop onderzoek en hopen we donderdag meer informatie te kunnen geven.”

De politie spreekt over meerdere verdachten die zijn gevlucht.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.