Purmerender na steekincident in Beverwijk overleden, groot rechercheteam doet onderzoek

Hulpverleners helpen een slachtoffer van het steekincident.© Foto NieuwsFoto.nl

Carlo Nijveen
Beverwijk

Een van de twee gewonden bij het steekincident dat zich woensdagavond laat bij partycentrum Jasmine aan de Beverwijkse Parallelweg heeft afgespeeld, is overleden. Het gaat om een 20-jarige man uit Purmerend. Dat laat de politie weten. Een groot rechercheteam doet inmiddels onderzoek.

De Purmerender raakte ernstig gewond en hulpverleners probeerden ter plekke hem te reanimeren. Maar dat mocht niet baten. De man werd overgebracht naar een ziekenhuis en is daar overleden. Ook het andere slachtoffer is afkomstig uit Purmerend. Deze man kon na medische behandeling naar huis, aldus de politie. Voor zover bekend is er nog niemand opgepakt. De politie hoopt in contact te komen met getuigen.

Vechtpartij

Rond kwart voor elf woensdagavond rukten agenten uit na een alarmerende melding over een vechtpartij bij de Parallelweg. Al snel werd duidelijk dat ten minste één persoon zou zijn neergestoken. De toegesnelde politieagenten vonden op de kruising Parallelweg/Ringvaartweg twee slachtoffers. Beiden werden met spoed overgebracht naar een ziekenhuis.

Later woensdagavond werd op de Parallelweg nóg een man met een steekwond aangetroffen. Ook deze gewonde, een 21-jarige inwoner van Den Haag werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hoeveel verdachten bij dit incident betrokken zijn, is nog onduidelijk.

Lees ook: Parallelweg in Beverwijk decor van geweld: drie gewonden, Purmerender gereanimeerd

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.