Doden in gevonden Kia Picanto zijn Hebe en Sanne, politie gaat uit van noodlottig ongeval

© ANP

ANP
'S-HERTOGENBOSCH

De vermiste Hebe (10) en haar begeleidster Sanne (26) zijn dood aangetroffen in de gevonden Kia Picanto bij knooppunt Empel (A59/A2) bij 's-Hertogenbosch. De politie gaat ervan uit dat de twee zijn omgekomen door een noodlottig ongeval.

Dat bevestigt Stijn van Griensven (hoofd Operatiën van de politie Oost-Brabant) donderdagmiddag op het politiebureau in Den Bosch. Woensdagavond werd al gemeld dat het vermoedelijk om het tweetal ging.

Volgens Van Griensven heeft de politie nu officieel vastgesteld dat het om Sanne en Hebe gaat, en dat heeft zij ook aan de nabestaanden van de twee laten weten.

Ongeluk

Er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf meldt Van Griensven. Hoe dat ongeluk precies kon gebeuren, is nog onduidelijk. ,,Gladheid, mist, dat zijn zaken waar we rekening mee houden."

Maandag vertrok Sanne (26) samen met het gehandicapte meisje Hebe (10) in een zwarte Kia Picanto uit Raamsdonksveer. Ze had Hebe opgehaald bij een dagcentrum en zou vanaf daar naar Vught rijden, waar het meisje woont. Daar kwamen zij echter nooit aan. Woensdagavond werd het tweetal in hun auto in het water gevonden bij een knooppunt in de buurt van Den Bosch.

De politie had dinsdagavond al bij het knooppunt gezocht. Op dat moment werd hun auto niet gevonden. ’Relatief ver weg’ van deze locatie werd woensdag opnieuw gezocht en zagen inzittenden van een politiehelikopter de zwarte Kia Picanto waarin de twee zaten.

Lees ook: Politie twijfelt niet: lichamen in gevonden Kia Picanto zijn van vermiste Hebe (10) en Sanne (26)

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.