Overleden patiënten muzikaal herdacht in Spaarne Gasthuis Hoofddorp

Een kaarsje aansteken is een van de mogelijkheden om te herdenken.

Van onze redactie
Hoofddorp

In de kerkzaal van het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp is vrijdag 4 november een Allerzielenconcert voor nabestaanden van patiënten en andere belangstellenden, die een dierbare overledene willen gedenken.

Het programma bestaat uit een muzikaal optreden van Lolita Hooglugt en Michaëla Bijlsma, afgewisseld met voordrachten van gedichten over afscheid en troost. De namen van de overledenen worden genoemd of gezongen.

Bezoekers krijgen de gelegenheid de herdenking op eigen wijze in te vullen. Dat kan bijvoorbeeld door het aansteken van een kaarsje, het plaatsen van een zelf meegebrachte bloem of een stille gedachte.

De bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en wordt een drankje geschonken. Ook is er een collecte om de kosten te dekken en de werkzaamheden van de Vrienden van het Spaarne Gasthuis te ondersteunen.

De vriendenstichting organiseert grote en kleine activiteiten die een verblijf in het ziekenhuis iets aangenamer maken. De organisatie vraagt bezoekers een mailtje te sturen over hun komst (geestelijkeverzorging@spaarnegasthuis.nl). Het Allerzielenconcert in de kerkzaal duurt van 16.00 tot 17.00 uur. Adres Spaarnepoort 1, Hoofddorp.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.