Plannen om grote vuurwerkshow bij Hofvijver terug te brengen

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

Tijdens de komende jaarwisseling is mogelijk weer een vuurwerkshow boven de Hofvijver in het centrum van Den Haag te zien. De plaatselijke organisator DB Evenementen is druk bezig met de voorbereidingen en heeft een vergunning aangevraagd bij de gemeente, zegt directeur Peter Boelhouwer. De gemeente Den Haag bevestigt de aanvraag.

Boelhouwer wil dat er in de Hofvijver een groot ponton komt te liggen, waar het vuurwerk wordt afgestoken terwijl dj's muziek uit dit jaar draaien. "We hebben het vuurwerk al besteld. De beveiligers en de schoonmakers zijn geregeld, en de hekken en de podia zijn voor 90 procent rond", laat Boelhouwer weten. Hij zegt dat er ruimte is voor ongeveer 10.000 toeschouwers. "Dat is ons A-scenario, business as usual. Dan hebben we nog een scenario B, met een coronaprotocol, want we hebben te maken met een coronaspook. De plannen kunnen we met een druk op de knop wijzigen. Voor ons is 1,5 meter afstand niets nieuws onder de zon meer."

De vergunning is nog niet helemaal rond, erkent Boelhouwer. "Het is zeker geen gelopen race, maar we hebben alle zaken op orde. Ik ben niet een organisator die gaat zitten wachten tot het boterbriefje er is. Alles is in gang en we verwachten binnen nu en een paar weken de puntjes op de i te zetten."

DB Evenementen organiseerde ook de vuurwerkshow bij de Hofvijver tijdens de jaarwisseling van 2018 naar 2019. Dat was het Nationale Aftelmoment, dat werd uitgezonden op NPO1. Vorig jaar was er vanwege coronabeperkingen geen vuurwerkshow bij de Hofvijver.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.