Haarlemse Juffers gezocht: vrouwen van 50+ die houden van rood, paars en gezelligheid

De Haarlemse Juffers, ook wel bekend als de vrouwen van de Red Had Society, zijn met spoed op zoek naar leden. De vrouwen op deze foto zijn niet de huidige Haarlemse Juffers.© Archieffoto United Photos

Linda Gottmer
Haarlem

De Haarlemse Juffers, ook wel bekend als de vrouwen van de Red Had Society, zijn met spoed op zoek naar leden. Tijdens corona is hun ledenbestand geslonken van twaalf naar vijf.

„We konden elkaar anderhalf jaar lang niet zien”, zegt Germaine Stavenuiter. Ze is zelf al jarenlang lid van de club die bekend staat om zijn paarse kleding en rode hoedjes. „We hadden nét nieuwe leden geworven, dankzij een oproep in de krant in januari 2020. Maar toen brak corona uit. Daardoor zat echt goed kennismaken er niet in en haakten de meesten weer af.”

Even overwogen de overgebleven leden de club dan maar op te heffen, maar dat zou toch veel te zonde te zijn, bedachten ze al snel. „Het is altijd zo gezellig”, vindt Stavenuiter. Eén keer in de maand organiseren ze een uitje. Dan gaan ze naar het Corrie ten Boom Museum, of doen ze een workshop vilten.

„Ons motto is: als het maar leuk is”, zegt Stavenuiter. „Niet zeuren. Als er iets vervelends is, of iemand zit ergens mee, dan mag wel even vijf minuten het hoedje af om even te praten en het hart te luchten. Maar daarna gaat het hoedje weer op en draait het erom samen een leuke dag te hebben.”

Bent u vrouw, ouder dan 50 en lijkt het u leuk om lid te worden van de Haarlemse Juffers? U kunt zich aanmelden door te mailen naar de Queen van de club: marian.eugene@ziggo.nl.

Lees ook: Haarlemse Juffers zoeken aanwas: ’Lekker opvallen en overal maling aan hebben’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.