Nieuw-Venneper Griekspoor in finale dubbelspel ATP-toernooi Antwerpen

Tallon Griekspoor (l) en zijn dubbelspelpartner Botic Van de Zandschulp (r) in de halve finale van het ATP-toernooi in Antwerpen.© AFP/Kristof van Accom

ANP
ANTWERPEN

Drie Nederlandse tennissers spelen zondag de finale van het dubbelspel bij het ATP-toernooi in Antwerpen. Nadat vrijdag Matwé Middelkoop zich met de Indiër Rohan Bopanna had geplaatst voor de eindstrijd, volgden zaterdag Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp.

Het Nederlandse koppel versloeg in de halve finale het Franse duo Nicolas Mahut en Edouard Roger-Vasselin in twee sets: 6-3 6-4. Van de Zandschulp en Griekspoor waren in Antwerpen in het enkelspel al na de eerste ronde klaar.

Middelkoop en Bopanna hadden in de halve finales de Nederlanders Sander Arends en David Pel uitgeschakeld (7-6 (6) 2-6 10-7).

Jeen-Julien Rojer bereikte in Stockholm de finale van het dubbelspel. Met Marcelo Arevalo uit El Salvador als partner rekende Rojer in de halve finale af met het Mexicaans/Argentijnse koppel Santiago Gomez en Andres Molteni: 7-5 7-5.

Lees ook: Tallon Griekspoor zakt veertien plaatsen op wereldranglijst

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen