Eenvoudige overwinning voor Bloemendaal tegen Schaerweijde. Floris Wortelboer blikt alvast vooruit op het ’andere oranje’

Floris Wortelboer (m) na afloop van de wedstrijd.© Foto United Photos / Koen Suyk

Jan Warmerdam
Bloemendaal

In de voorlaatste competitiewedstrijd voor de winterstop hoogde Bloemendaal in eigen huis tegen staartploeg Schaerweijde het puntentotaal met drie op naar 26 uit 11. Verzuimd werd het doelsaldo verder op te krikken. Het werd 3-0 voor de Musschen.

Zondag 13 november wacht Bloemendaal de confrontatie thuis tegen Den Bosch, waartegen eerder dit seizoen werd gelijkgespeeld (2-2). Daarna ligt de competitie stil tot 5 maart 2023, de dag waarop de ploeg van coach Rick Mathijssen de competitie hervat in en tegen Rotterdam.

In de tussentijd zijn de internationals die bij Bloemendaal spelen actief op het mondiale hockeyveld, waaronder Arthur van Doren die is geselecteerd voor België.

In december speelt het Nederlands team in Argentinië twee keer tegen Groot-Brittannië en twee keer tegen het gastland voor de Pro League. En van 13 tot en met 29 januari is het WK in Bhubaneswar en Rourkela, India. Daar treft Oranje eerst Nieuw-Zeeland, Maleisië en Chili in de groepsfase.

Bloemendalers Maurits Visser, Teun Beins, Thierry en Jasper Brinkman, Floris Wortelboer, Jorrit Croon, Dennis Warmerdam en Tim Swaen maken aanspraak op een plek in de nationale ploeg. Medio november krijgt het achttal van bondscoach Jeroen Delmee te horen of ze daadwerkelijk hun ingepakte koffers mogen klaarzetten.

,,Ik ben er vrij rustig onder”, aldus Wortelboer (26), die in 2017 debuteerde in Oranje, inmiddels zeventig interlands speelde maar de afgelopen jaren bij grote toernooien verstek moest laten gaan, onder meer door schouderblessures.

,,Natuurlijk is er bij mij sprake van gezonde spanning. Maar er steeds mee bezig zijn gaat volgens mij ten koste van de kwaliteit van mijn spel. Last van zenuwen heb ik niet. Ik slaap prima en heb er alle vertrouwen in dat ik mee ga.”

Bloemendaal, dat naast Arthur van Doren ook Sam Figge miste (schouderblessure), overdonderde de bezoekers in de eerste twee kwarten met gedegen hockey.

Nadat eerst Dennis Warmerdam de kwaliteiten van Schaerweijde-goalie Jan de Wijkerslooth had getest, rondde Casper van der Veen even later een vloeiende rush van Floris van der Kroon af. En in de slotminuut van het eerste kwart lag Roel Bovendeert op de buik en op de juiste plek om de bal binnen te tippen na een fraaie actie van Jorrit Croon.

Direct aan het begin van het tweede kwart pikte Thierry Brinkman zijn doelpunt mee en was de wedstrijd gespeeld. Tot aan de laatste toeter domineerde Bloemendaal toch nog, voorkwam De Wijkerslooth een dozijn zeker lijkende treffers en mochten de gasten af en toe ruiken aan de eretreffer. Die kwam er niet, eindstand 3-0.

,,Het was vandaag echt niet simpel. Schaerweijde is best een goede ploeg”, was de analyse van Floris Wortelboer na afloop. ,,We zakten na de rust ook een beetje weg. Maar de drie punten zijn binnen, dat is het belangrijkste.” Waarna toch weer het ‘andere oranje’ om de hoek kwam kijken. ,,Ik ben topfit, heb er alles aan gedaan om erbij te zijn. Meer kan ik niet doen.”

Bloemendaal-Schaerweijde 3-0

6. Van der Veen 1-0, 15. Bovendeert 2-0, 16. T. Brinkman 3-0

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen