Trump-medestander J.D. Vance wordt senator voor Ohio

ANP Producties | Bron: ANP
Columbus

Republikein J.D. Vance behoudt voor de Republikeinen een senaatszetel in de staat Ohio. Durfkapitalist en politieke nieuwkomer Vance verslaat in de belangrijke race zijn Democratische tegenstander Tim Ryan en zal senator Rob Portman opvolgen. Vance's winst verhoogt volgens Amerikaanse media de kans dat de Republikeinen controle over de Senaat terugnemen van de Democraten.

Vance maakte enige naam met zijn boek Hillbilly Elegy, waarin hij zijn jeugd omschrijft in een landelijk en verarmd deel van Ohio. Het boek geldt als een trefzeker portret van het achtergebleven deel van Amerika.

Toen Donald Trump in 2016 aan zijn campagne begon noemde Vance hem nog "Amerika's Hitler", sindsdien heeft de 38-jarige zich ontpopt als toegewijde medestander van de oud-president. Trump sprak voor deze verkiezingen zijn steun uit voor Vance. Voor zijn senaatsrace ontving de populistische kandidaat aanzienlijke campagnebijdragen van de libertaire miljardair en techondernemer Peter Thiel, een medestander van Donald Trump.

Ohio is bij verkiezingen van de voorbije jaren Republikeinser geworden en schaarde zich zowel in 2016 als 2020 achter Trump.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.