Drie ’lekkere’ punten voor vrouwen van Bloemendaal

Jan Warmerdam
Bloemendaal

Na het sensationele gelijkspel vorige week tegen de gedoodverfde kampioen SCHC kreeg Bloemendaal Tilburg op bezoek. Op ’t Kopje werd het in de voorlaatste wedstrijd voor de winterstop 2-0 voor de ploeg van coach Dave Smolenaars. „Lekkere punten”, vond Sterre Bregman.

Bregman hockeyt voor het zevende seizoen bij Bloemendaal. „Ik kwam destijds over van Push uit Breda. Daar speelde ik in de jeugd.” De 25-jarige vleugelverdedigster, die bezig is met de studie creative business aan de HvA, woont in Amsterdam-Oost, ziet vooral dit seizoen opmerkelijke progressie bij zichzelf en haar teamgenoten. „Hard werken is altijd al een kernwaarde geweest, dat doen we nu ook. We zijn daarnaast een hechte groep waarin naast het sportieve ook plek is voor sociaal. Vooral door de komst van de drie buitenlanders (Maria José Granatto, Tyler Lench en Sonja Zimmerman, red.) zetten we in hoog tempo stappen naar meer professionaliteit. Mij bevalt dat prima.”

Zij blikte desgevraagd even vooruit naar de tweede helft van het seizoen. „Dan mogen wat mij betreft onze inspanningen uitbetaald worden en moeten wij meer wedstrijden gaan winnen.”

Dat een beloning in de vorm van een overwinning en de bijbehorende drie punten tegen Tilburg in het verschiet lag, werd zondagmiddag snel duidelijk. Tilburg had weinig in te brengen tegen de thuisploeg, die overigens niet bepaald goed speelde. Op het technische vlak (medespeelsters bereiken, een goede eindpass geven, de bal op de juiste manier stoppen) ging het regelmatig mis. Toch was ’Damus’ de bovenliggende partij en Tilburg stopte de meeste energie noodgedwongen in verdedigen.

Bloemendaal-goalie Danique Visser kwam in de hele wedstrijd ook maar drie keer in actie en deed dat vlekkeloos. Aan de andere kant was Maria José Granatto twee keer succesvol en dat was voldoende voor de zege.

Komende zondag wacht de ploeg nog de confrontatie thuis tegen Hurley, de return van de eerste wedstrijd van het seizoen die met 2-1 verloren werd. Daarna volgt de winterstop, waarna op 5 maart volgend jaar de competitie wordt hervat in en tegen Rotterdam. Bregman: „In de tussenliggende periode rond ik mijn stage af, duik ik de sportschool in en ga ik padellen. Nee, geen zaalhockey voor mij. Ik heb ooit afgescheurde kruisbanden gehad, dus dat is niet aan de orde.”

Gaat zij wellicht in januari nog naar India voor het WK hockey bij de mannen? Per slot van rekening maakt haar vriend Jasper Brinkman deel uit van de Oranje-selectie. „Ik was van plan om te gaan. Maar Jasper gaat mee als reserve, dus het is de vraag of hij überhaupt speelt. Daarom twijfel ik nu toch een beetje.”

hockey

hoofdklasse vrouwen

BloemendaalTilburg 2-0

20. Granatto 1-0 (sc)

34. Granatto 2-0.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen