Regen en ongelukken leiden tot drukste ochtendspits van het jaar

© ANP / Jeffrey Groeneweg

Redactie
DEN HAAG

Regen en ongelukken leiden donderdag tot de drukste ochtendspits van het jaar tot dusver. Rond 08.30 uur stond er op het hoogtepunt van de spits 972 kilometer file, laat een woordvoerder van de ANWB weten.

Het vorige record was op dinsdag 27 september, toen stond er 925 kilometer file in de ochtendspits.

Door de regen zijn de dagelijkse files langer dan gebruikelijk, omdat mensen voorzichtiger rijden. Maar ook ongelukken leiden tot vertraging. Zo is er op de A12 bij Arnhem anderhalf uur vertraging door een ongeluk. Ook op de A1 van Hengelo naar Apeldoorn is bijna een uur oponthoud door pech.

Vanwege het slechte weer wordt ook een drukke avondspits verwacht. Rijkswaterstaat adviseert mensen, indien mogelijk, thuis te werken of buiten de spits de weg op te gaan.

De drukste avondspits van het jaar werd begin deze maand gemeten. Op donderdag 3 november stond er op het hoogtepunt ruim 1220 kilometer file op hoofd- en andere wegen.

Lees ook: Drukke spitsen verwacht op donderdag, ’werk thuis indien mogelijk’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.