Vijftien illegaal bewoonde panden, een wietplantage en een partij illegale sigaretten aangetroffen tijdens controle in de Waarderpolder in Haarlem

© Foto Michel van Bergen

Van de redactie
Haarlem

Vijftien panden met illegale bewoning, één wietplantage, illegaal vuurwerk en illegale sigaretten: dat is de vangst die de gemeente Haarlem woensdag deed na een controle op ’ondermijning’ in de Waarderpolder. Dit laat de gemeente in een persbericht weten.

In samenwerking met andere overheidsinstanties zoals de politie, de douane en de omgevingsdienst IJmond deed de gemeente Haarlem de controles aan Tappersweg en de omliggende omgeving. Ze gebruikten hiervoor onder meer een drone en politiehonden. Er zijn 47 bedrijfspanden en/of containerparken gecontroleerd.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Foto Michel van Bergen

Douane doet onderzoek

In dus 15 panden is onrechtmatige bewoning aangetroffen. Dat betekent dat bedrijfspanden werden bewoond, terwijl het bestemmingsplan daar geen ruimte voor laat. In één van die panden is ook een hennepkwekerij aangetroffen en in een opslagbox zijn henneptoppen gevonden.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Foto Michel van Bergen.

Verder werd in een pand een partij illegale sigaretten aangetroffen. De douane doet hier verder onderzoek naar. Ook is er een partij vuurwerk in beslag genomen.

Gevaarlijk

De controles horen bij de aanpak van de gemeente om illegale activiteiten op bedrijventerreinen tegen te gaan. Ook willen ze ondernemers bewust maken van de gevaren van ondermijnende criminaliteit, zo is in het persbericht te lezen.

Bij ondermijning worden legale bedrijven en diensten gebruikt voor illegale activiteiten. De komende tijd zullen er vaker integrale controles in Haarlem plaatsvinden.

© Foto Michel van Bergen

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.