Het lukt Melvin Manhoef (46) maar niet om te stoppen met vechten

Melvin Manhoef.© Foto ANP/Sander Koning

Van onze verslaggever
Landsmeer

Het lukt Melvin Manhoef maar niet om afscheid te nemen als vechtsporter. Vijf jaar geleden kondigde hij als beginveertiger al zijn pensioen aan na een kickbokswedstrijd tegen Remy Bonjasky, afgelopen september deed hij dat opnieuw na zijn ’laatste’ MMA-partij. En nu staat de volgende alweer gepland.

Op 28 december gaat de 46-jarige Manhoef weer de ring in. De Zaanse vechter neemt het in Japan op tegen Igor Tanabe op een evenement dat Inoki Bom-Ba-Ye heet. Na het overlijden van oud-vechter Antonio Inoki is dit evenement in een grote hal in Tokio nieuw leven ingeblazen.

De afgelopen week liet Manhoef in de studio bij Videoland en ook op sociale media al doorschemeren dat er een mogelijke comeback aan zat te komen. Eind september had eigenlijk zijn laatste partij moeten zijn, toen hij in Dublin in de hoofdpartij van Bellator 285 aantrad. Hij verloor op knock-out van de één jaar jongere Cubaan Yoel Romero en het werd een emotionele avond, waarbij ook zijn vrouw en kinderen aanwezig waren en hij zijn tranen de vrije loop liet. Kort daarna liet Manhoef echter al weten dat hij het vervelend vond om zijn lange carrière te moeten afsluiten met een nederlaag.

Eigen sportschool

En dus moeten nu zijn plannen om meer tijd te besteden aan zijn gezin en zijn eigen sportschool in Hoofddorp toch weer even uitgesteld worden, omdat hij zich gaat voorbereiden op het Japanse eindejaarsavontuur.

Manhoef werd in maart van dit jaar ’wereldnieuws’ toen hij in zijn woonplaats Landsmeer drie inbrekers overmeesterd. Daar hield hij wel een handblessure aan over, waar hij inmiddels van is hersteld.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen