Drie aanhoudingen na gooien met vuurwerk in IJmuiden, BOA raakt gewond

© Foto Ko van Leeuwen

© Foto Ko van Leeuwen

© Foto Ko van Leeuwen

© Foto Ko van Leeuwen

© Foto Ko van Leeuwen

© Foto Ko van Leeuwen

© Foto Ko van Leeuwen

1 / 7
Internetredactie
IJmuiden

Drie personen werden vrijdagavond aangehouden op de Lange Nieuw straat in IJmuiden door het stoken van onrust en het gooien van zwaar vuurwerk.

Rond 19:30 uur verzamelden zich meerdere groepjes op de Lange Nieuwstraat. Daar werden vernielingen gepleegd en werd zwaar vuurwerk afgestoken. Toen de aanwezige BOA’s een aantal personen wilden controleren, werd er zwaar vuurwerk naar hen gegooid. Eén BOA liep letsel op en werd later onwel. Hij is ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld.

De politie en de Koninklijke Marechaussee kwamen ter plaatse en hielden een 19-jarige en een 13-jarige IJmuidenaar aan voor het in bezit hebben van illegaal zwaar vuurwerk. Ook werden in de buurt meerdere nitraten gevonden die mogelijk wel waren aangestoken maar niet waren afgegaan. De omgeving werd afgezet om deze veilig te kunnen verwijderen.

De situatie bleef onrustig. Er werd weer een aantal keren vuurwerk gegooid in de richting van de hulpverleners. Daarop heeft de politie in samenwerking met de marechaussee de groepen uit elkaar gedreven en de situatie gedeëscaleerd. Hierbij werd nog een 37-jarige man uit IJmuiden aangehouden nadat hij niet naar de aanwijzingen van de agenten luisterde. De 37-jarige man en de 13-jarige jongen blijven verdachten in het onderzoek.

© Foto Ko van Leeuwen

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.