Uitgeester raadslid Dannij tevens in race voor Provinciale Staten. Nieuwe partij OPNH gooit het op ’local heroes’

Dannij van der Sluijs.© Archieffoto Ronald Goedheer

van onze verslaggever
Uitgeest

Raadslid Dannij van der Sluijs van Uitgeest Lokaal is tevens in de race voor Provinciale Staten. Zo ook twee andere Noord-Hollandse raadsleden: Langedijker Floris de Boer en Castricumse Mariska Tauber. Het drietal staat op de lijst van een nieuwe partij, Onafhankelijke Politiek Noord-Holland.

OPNH doet op 15 maart 2023 mee aan de Provinciale Statenverkiezingen. Ze komt voort uit lokale partijen van Noord-Holland, nu zeventien in getal en ’dit aantal groeit gestaag’, beweert OPNH in een persbericht. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart dit jaar waren lokale partijen zeer populair, ’met veertig procent van de stemmen’.

Van der Sluijs deed namens de PVV al ervaring op in zowel Provinciale Staten als de Eerste Kamer. Hij behoort nu tot ’de top drie’ van OPNH. Lijsttrekker Jan-Jaap de Kloet was wethouder in Wijdemeren en is daar nu fractievoorzitter van Dorpsbelangen, terwijl Jeffrey Leever in de raad zit namens Onafhankelijk Hollands Kroon. „De inwoners van Noord-Holland hebben geen idee hoeveel invloed de Provinciale Staten op hun dagelijks leven heeft”, onderstreept de laatste. „Denk aan hoge snelheid openbaar vervoer, woningbouw, wegenbelasting en schone lucht.”

Studerend twintiger Floris de Boer van Lokaal Dijk en Waard staat nummer 4 en vertegenwoordigt bij OPNH de jongeren; ondernemer Mariska Tauber van Lokaal Vitaal is de eerste vrouw op de lijst. Het verkiezingsprogramma telt 37 pagina’s en is te vinden op onafhankelijkepolitiek-nh.nl.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.