Speciaal Defensieteam doet onderzoek op Schiphol

ANP Producties | Bron: ANP
Schiphol

Een specialistisch team van Defensie is op Schiphol om de man die eerder aangaf gevaarlijke stoffen bij zich te hebben, te onderzoeken. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee.

De marechaussee zette dinsdag een deel van Schiphol Plaza, de centrale hal van de luchthaven, af vanwege de man. Hij is niet aangehouden en had zichzelf gemeld bij de dienst, aldus de woordvoerder. De marechaussee kon nog niet zeggen wanneer de hal vrijgegeven kan worden.

"We nemen het zekere voor het onzekere", zei de woordvoerder. Op beelden was te zien dat het rustig was in het afgezette gebied, enkele brandweerlieden staan bij elkaar. In de centrale hal zitten ook horecazaken als Burger King en Starbucks. Daar is het afgezet, aldus de marechaussee. Het Defensieteam heeft ook ruimte gekregen om hun zogeheten onderzoeksstraat in te richten.

De NS rijdt met minder treinen van en naar Schiphol vanwege de inzet van hulpdiensten. Dat duurt nog tot en met 14.30 uur dinsdagmiddag, verwacht NS. NS schrijft de gevolgen voor de dienstregeling te onderzoeken. Er zijn geen vluchten vertraagd door de situatie op Schiphol Plaza.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.