Mustafa weet alles over het koelsysteem voor opsteekmotoren. Nova College-student wint daarmee een prijs

De drie prijswinnaars.© Particuliere foto

Van onze verslaggever
Beverwijk

Mustafa Ömer Koyuncu, my tec-student van het Nova College in Beverwijk, heeft een prijs gewonnen op het jaarlijkse Waternetwerk mbo-prijs. Zijn inzending koelsysteem opsteekmotoren behaalde een derde plaats.

De student heeft na het afronden van zijn opleiding niveau drie werktuigbouwkunde in twee jaar zijn my tec-diploma gehaald. ,,Voor het my tec-docententeam en voor de Stichting My Tec-Bedrijven is de prijs een bewijs dat er een mooie opleiding is gebouwd’’, zegt docent en begeleider Erik Deuling. ,,Een opleiding waarin parels als Mustafa kunnen uitgroeien tot een goede technicus.’’ Zijn proeve van bekwaamheid heeft hij uitgevoerd bij de papierfabriek Crown Van Gelder in Velsen-Noord.

Watersector

De uitreiking van de prijs was onlangs tijdens een congres over waternetwerk. De andere twee inzendingen van Felicia Romijn en Senna Roest die respectievelijk de eerste en tweede prijs wonnen, gingen allebei over de muskusrat. Met de prijzen wordt meer aandacht gevraagd voor mbo-opleidingen die relevant zijn voor de watersector. Ook wordt er zo een belangrijke koppeling gelegd tussen onderwijs en praktijk.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.