Opgepakte reiziger voor bedreiging op Schiphol Plaza had geen gevaarlijke stoffen bij zich

© Michel van Bergen

Internetredactie
SCHIPHOL

De 55-jarige man die dinsdagochtend wegens bedreiging is opgepakt op Schiphol, had geen gevaarlijke stoffen bij zich. De reiziger had zich die ochtend om 10.30 uur gemeld bij de Koninklijke Marechaussee.

De man vertelde dat hij gevaarlijke stoffen bij zich zou hebben. Uit voorzorg werd Schiphol Plaza enkele uren afgesloten, werd de man door een ontsmettingsstraat gehaald en kwam een gespecialieerd team ter plaatse voor grondig onderzoek.

Er werd flink opgeschaald op het vliegveld. Volgens de Marechaussee was dat nodig omdat er verschillende hulpdiensten ter plaatse waren.

„Vanuit Vught werd bovendien een CBRN Response-eenheid (chemisch, biologisch, radiologisch en nucleair) van Defensie opgeroepen. Deze eenheid is erin gespecialiseerd om met meetapparatuur gevaarlijke stoffen te identificeren”, aldus de Marechaussee.

Woensdagochtend is bekendgemaakt dat er geen sprake was van gevaarlijke stoffen. De reiziger zit nog vast en wordt verdacht van bedreiging.

Lees ook: Man die zegt gevaarlijke stoffen bij zich te hebben op Schiphol aangehouden, gedeelte Schiphol Plaza enige tijd afgezet

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.