Voetbalclubs willen niet gelijk met Oranje spelen en verplaatsen wedstrijden op zaterdagmiddag

Het Nederlands elftal speelt zaterdagmiddag om 16.00 uur de achtste finale van het WK.© Foto ANP/Maurice van Steen

Theo Brinkman
Amsterdam

Nu duidelijk is dat het Nederlands elftal zaterdagmiddag om 16 uur de achtste finale van het WK speelt, proberen veel amateurclubs nog wedstrijden van die middag te verschuiven. De clubs willen voorkomen dat ze tegelijk met Oranje moeten spelen.

Clubs hebben geen toestemming van de KNVB nodig om de wedstrijden naar een ander tijdstip te verschuiven. De enige voorwaarde is dat beide clubs - zowel de thuisspelende club als de bezoekende club - het eens moeten zijn over het nieuwe tijdstip.

Ingelicht

Al voor het WK lichtte de KNVB de clubs in dat ze de mogelijkheid hadden om wedstrijden te verplaatsen. De bond deed dat omdat het de eerste keer is dat het WK wordt gespeeld terwijl het amateurseizoen volop aan de gang is. De KNVB ’waarschuwde’ de clubs op voorhand dat de kans bestond dat Oranje de achtste finale op zaterdagmiddag 16 uur zou moeten spelen.

De KNVB onderneemt zelf geen actie voor het verplaatsen van wedstrijden. De bond laat dat over aan de clubs die het aangaat.

Nederland - Verenigde Staten

In de regio zijn al diverse wedstrijden verplaatst. Clubs hebben ervoor gekozen duels eerder op de dag te laten spelen, zodat de spelers en het publiek op tijd zijn om daarna de achtste finale Nederland - Verenigde Staten te kunnen zien.

Zo begint FC Lisse-Koninklijke HFC zaterdag om 13.00 uur in plaats van 14.30 uur. Een half uurtje later, om half twee, trappen Noordwijk en Rijnsburgse Boys af. Ook FC ’s-Gravenzande-Odin’59 begint om half twee. Weer een half uurtje later, om 14.00 uur, begint Spakenburg-Katwijk. Daarmee is dat duel een uur naar voren gehaald.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen