Nep-beveiliger die meisje en vrouw aanrandde in paskamers, wordt op 5 januari berecht

Foto ter illustratie© Stockfoto

Wessel Mekking
Haarlem/Alkmaar

De 56-jarige man die bekend heeft een meisje en vrouw te hebben aangerand in paskamers in Haarlem en Amsterdam, wordt op 5 januari berecht.

Het onderzoek naar Huizer Richard K. is afgerond. Dat bleek maandag tijdens een zeer korte pro-formazitting bij de Alkmaarse rechtbank.

K. wordt beschuldigd van verkrachting van een destijds 16-jarig meisje bij kledingwinkel Urban Outfitters in november 2021 in Amsterdam. Volgens het openbaar ministerie ging hij het met zijn vingers haar vagina in. K. ontkende eerder dat hij de tiener verkrachtte. Wel heeft hij bekend het meisje te hebben aangerand, net als een destijds 39-jarige vrouw bij de kledingzaak H&M in Haarlem in december 2020.

Zogenaamd beveiliger

In beide gevallen deed hij zich voor als beveiliger en beschuldigde hij de slachtoffers van diefstal. Zij moesten zich van hem ontkleden in een pashokje, waar hij toesloeg.

K. is eerder veroordeeld voor het begluren van vrouwen in kledingwinkels. Zowel de Huizer als zijn advocaat Peter Plasman lieten maandag verstek gaan bij de pro-formazitting.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.