Stemmen voor een overkapping bij het poezentehuis in Velsen-Noord. ’Het is een goede plek voor de kattenbakken’

Deze kat wil fatsoenlijk naar de kattenbak.© archieffoto

Pieter van Hove
Velsen-Noord

Het is een droom voor de vrijwilligers van Stichting Zwerfkatten havengebied IJmuiden: een overkapping in het achterverblijf voor de katjes die tijdelijk of permanent zijn ondergebracht in de opvangplek in Velsen-Noord.

,,Zo’n overkapping heeft allerlei voordelen”, zegt vrijwilliger Lenneke Baars. ,,In de zomer hebben we dan meer schaduw tijdens ons werk, wanneer het regent zijn er meer droge plekjes en het is een goede plek voor de kattenbakken. Die staan dan droog en wij hebben een geschikte locatie bij het schoonmaken van al die bakken.”

Lenneke en haar mede-vrijwilligers kwamen op het idee na een bezoek aan een andere dierenstichting die al beschikt over een dergelijke overkapping. Alleen: het geld ontbreekt. Daarom probeert de stichting via Serious Request voor dieren een geldbedrag binnen te halen. Serious Request krijgt geld binnen via donateurs en stelt dat geld weer beschikbaar voor het goede doel.

Stichtingen als Zwerfkatten havengebied IJmuiden konden zich opgeven met vermelding van het doel en nu kan er op de Velsense club online worden gestemd. ,,De eerste prijs is 3500 euro, precies zoveel als wij nodig hebben, dus dat zou ideaal zijn.” De stemming loopt tot kerst. De bovenste drie winnen een geldbedrag.

Stichting Zwerfkatten havengebied IJmuiden heeft een paar jaar geleden al een derde plaats gehaald, goed voor 500 euro.

Belangstellenden kunnen hier stemmen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.