Startsein voor bouw op voormalige bibliotheeklocatie in Uitgeest: 33 koop- en 14 sociale huurwoningen

Symbolisch wordt de eerste paal geboord.© Foto gemeente Uitgeest

Van onze verslaggever
Uitgeest

Op de voormalige plek van de bibliotheek in het centrum van Uitgeest is vrijdagmiddag het startsein gegeven voor de bouw van het appartementencomplex Molenhof en de verbouw van de Witte School. Er worden 33 koop- en 14 sociale huurwoningen gerealiseerd.

Kopers en omwonenden zagen hoe voormalig wethouder Jelle Brouwer en wethouder Jan Schouten symbolisch de eerste paal mochten boren.

(Tekst gaat door onder de foto)

Wethouder Jan Schouten (links) met zijn voorganger Jelle Brouwer.© Foto gemeente Uitgeest

Aan de nieuwbouw is een lange periode van voorbereiding voorafgegaan. Brouwer was hier nauw bij betrokken.

De Molenhof en de Witte School bieden na oplevering een mix van koopwoningen in verschillende prijsklassen en sociale huurwoningen. Om de woningen duurzaam te maken, worden er warmtepompen geïnstalleerd. De sociale huurwoningen die worden verhuurd via Kennemer Wonen, worden Nul-op-de-meter (NOM)-woningen, wat wonen in het hartje van Uitgeest betaalbaar zou maken.

Afwisseling

Ontwikkelaar Leendert Steijger van M3 tekende voor het ontwerp van de nieuwbouw. ,,We hebben met de bouwstijl aangesloten bij de historische architectuur in het centrum van Uitgeest. Dat zie je met name terug in de afwisseling in de gevels. De sfeer is echt dorps.”

De bouw is in handen van Aannemersbedrijf J.M. Putter. ,,We zijn erg blij dat we op deze locatie mogen bouwen voor Uitgeest. We gaan uit van oplevering in de loop van 2024.”

Directeur-bestuurder Krista Walter van Kennemer Wonen kijkt uit naar de oplevering. ,,Op een centrale en levendige plek in Uitgeest voegen wij tien driekamerwoningen en vier tweekamerwoningen toe aan onze sociale woningvoorraad. Juist waar zoveel behoefte aan is: meer betaalbare huurwoningen in een prettige leefomgeving.”

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.