Acrobaat valt van grote hoogte bij Kerstcircus Haarlem in Reinaldapark; slachtoffer buiten levensgevaar

© Foto’s: Michel van Bergen

1 / 2
Internetredactie
Haarlem

Tijdens een optreden van het Kerstcircus Haarlem in het Reinaldapark is woensdagavond een persoon zwaargewond geraakt. Een circusartiest is van grote hoogte naar beneden gevallen, bevestigt de politie.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 20.45 uur. Er waren toen 1400 toeschouwers in de circustent aanwezig. De politie, brandweer, ambulancedienst en een traumateam werden met spoed opgeroepen. De circustent werd direct ontruimd en de aanwezigen werd gevraagd het terrein te verlaten.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog niet bekend. In het circus waren verschillende acts op hoogte. Het slachtoffer maakt deel uit van de groep Mustafa Danguir Troupe en deed mee aan een stunt met het Rad des Doods, waarbij acht artiesten op hoogte ronddraaien. De groep verzorgt meer specataculaire stunts, zoals een menselijke piramide op een strakgespannen draad.

© Foto: Michel van Bergen

Verwondingen

Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Wel is de artiest bij bewustzijn, zo meldt het circus in een verklaring op Facebook. ‘De gevallen artiest krijgt alle hulp die nu nodig is en onze crew leeft mee, net zoals u, ons hartverwarmende publiek.’ Dit risico hoort bij het circus, zo staat er verder. ‘Toch bieden wij onze oprechte excuses aan voor deze nare gebeurtenis waar u helaas getuige van was.’

Het circus meldt op donderdag dat de acrobaat aanspreekbaar is en veel pijnstilling nodig heeft. Hij wordt nog nader onderzocht op bijvoorbeeld breuken of inwendig letsel.

Toeschouwers

,,Tussen de toeschouwers zaten ook een hoop kinderen die deze persoon naar beneden hebben zien vallen’’, laat de politiewoordvoerder weten. ,,Dit is heel heftig om te zien, dus vanuit de politie adviseren we om contact op te nemen met de huisarts, mochten zij hierna klachten krijgen. Ook is er slachtofferhulp beschikbaar.’’

Het Kerstcircus Haarlem, met onder anderen Hans Klok, is van 22 december tot 8 januari neergestreken in het park. De voorstellingen van de komende dagen gaan volgens planning door, laat het circus weten.

Lees ook: Hans Klok over zwaar ongeval Kerstcircus Haarlem: ’Met deze act gebeuren zoveel ongelukken, levensgevaarlijk’

© Foto: Michel van Bergen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

L

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.