Hulpdiensten zoeken in Heemstede naar mogelijk te water geraakte fietser [update]

© Foto’s: Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

1 / 8
Internetredactie
Heemstede

De politie en brandweer hebben zaterdagmiddag naar een fietser gezocht die mogelijk te water was geraakt langs de Heemsteedse Dreef in Heemstede.

Voorbijgangers troffen bij de Haven van Heemstede een herenfiets aan met de sleutel er nog in. In de buurt werden handschoenen gevonden. De hulpdiensten werden gealarmeerd en de politie, brandweer en een ambulance kwamen omstreeks 13.00 uur ter plaatse.

Een scherm werd neergezet. Een duiker van de brandweer zocht in het water, agenten en brandweerlieden zochten op de kade. Een helikopter vloog korte tijd boven de omgeving. Er was op dat moment nog niemand als vermist opgegeven.

© Foto: Michel van Bergen

Na een uur zoeken kwam er een jongen aangelopen die zei dat de fiets van een vriend van hem was. De twee hadden tot 5.00 uur in de nacht zitten ’chillen’ en de jongen was toen lopend naar huis gebracht.

Agenten hebben de fiets daarop naar het huis van de jongen gebracht. Hij is vermanend toegesproken en met een politiewagen naar de haven gebracht. Daar heeft de jongen zijn excuses aan de brandweer aangeboden.

© Foto: Michel van Bergen

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.