Inzittenden gestolen voertuig zetten het op een rennen na botsing en achtervolging in Haarlem, 15-jarige aangehouden [update]

© Michel van Bergen

1 / 7
Internetredactie
Haarlem

De politie heeft maandagavond een 15-jarige jongen uit Haarlem aangehouden na een achtervolging van een gestolen voertuig in Haarlem-Noord. In de Bomenbuurt kon het busje, dat eerder op was betrokken bij een aanrijding, op de hoek van de Pijnboomstraat met de Kastanjestraat niet meer verder.

Agenten kregen rond 18.20 uur melding van een een aanrijding tussen twee voertuigen op de Zwanenburgerdijk. Zo’n 20 minuten later werd door kentekenplaatherkenning het voertuig gesignaleerd op de N208.

Na een korte achtervolging kwam het busje tot stilstand en zetten de drie inzittenden het op een rennen. De politie hield rond 18.45 uur de 15-jarige jongen aan en noemt hem ’een van de mogelijke bijrijders’. Hij is inmiddels weer naar huis gestuurd. Of hij nog verdachte is, is nog onduidelijk.

Na een zoektocht, waarbij ook een politiehelikopter en politiehonden werden ingezet, zijn de twee andere inzittenden niet meer aangetroffen.

Bij de vluchtpoging werden ook nog twee schoenen en een telefoon verloren, deze zijn veiliggesteld.

De politie doet verder onderzoek en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844 of 0900-7000 (anoniem).

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.