Hoofddorpse witwas- en drugsverdachte met hartklachten komt woensdag vrij

De 55-jarige Hoofddorp wordt onder meer verdacht van witwassen.© Archieffoto

Frits Verhagen
Haarlem/Hoofddorp

De 55-jarige man uit Hoofddorp die wordt verdacht van grootschalige drugshandel, handel in wapens en witwassen van grote geldbedragen én ernstige hartklachten heeft, komt woensdagmiddag vrij. Dat heeft de rechtbank in Haarlem dinsdag laten weten. De man mag niet naar het buitenland en moet zijn paspoort inleveren.

De raadsvrouw van de Hoofddorper hield maandag tijdens een niet-inhoudelijke zitting in Haarlem een hartstochtelijk pleidooi om haar cliënt op vrije voeten te krijgen. Robert B. lijdt aan ernstig hartfalen en zou volgende maand geopereerd moeten worden. Volgens de advocaat kan de Hoofddorper aan zijn medische klachten overlijden.

De officier van justitie wilde niets weten van vrijlating. Volgens hem hebben veel meer gedetineerden kwalen en kunnen die patiënten heel makkelijk binnen de muren van een strafinrichting worden geholpen.

De raadsvrouw toonde zich verbaasd over zoveel onbegrip over de medische situatie van B. Zij heeft de rechtbank in elk geval wel overtuigd. De Hoofddorper komt dus woensdag vrij.

Die beslissing geldt tot de uitspraak in de strafzaak tegen B., die 30 mei inhoudelijk wordt behandeld.

Lees ook: Verdachte met hartklachten wil vrij om geopereerd te worden. Man verdacht van drugshandel en witwassen van grote geldbedragen

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.