Tieners aangehouden voor betrokkenheid bij gewapende woningoverval op Weltevredenplein in Haarlem

© Michel van Bergen

Internetredactie
Haarlem

Een 19-jarige man uit Haarlem, een 19-jarige man uit Stein, een 17-jarige jongen uit Den Haag en een 18-jarige man uit Rotterdam zijn dinsdag aangehouden voor betrokkenheid bij de woningoverval van 19 oktober op het Weltevredenplein in Haarlem. Daarbij werden de bewoners met een vuurwapen bedreigd en werd geld van hen geëist.

De recherche in Haarlem heeft na uitgebreid onderzoek uiteindelijk de vier tieners aan kunnen houden. De politie en het Openbaar Ministerie vermoeden dat zij betrokken zijn bij de gewapende woningoverval. De verdachten zijn aangehouden in hun woonplaatsen. Ook werden in woningen in Den Haag, Haarlem, Rotterdam en Stein doorzoekingen verricht. Daarbij zijn diverse goederen in beslag genomen voor nader onderzoek.

De verdachten zitten in beperkingen, wat betekent dat ze alleen met hun advocaat mogen communiceren. Daarom wordt op dit moment geen verdere inhoudelijke informatie verstrekt. Op vrijdag 27 januari worden zij voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze zal dan een beslissing nemen over de voorlopige hechtenis.

Lees ook: Slachtoffers bruut gewekt door woningoverval: ’Mijn vriend had ineens een pistool tegen z’n hoofd’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.