Meertalig prentenboek Maximiliaan Modderman brengt de kinderen van Het Rinket bij elkaar; Wethouder Piet Burgering van Heemskerk opent Nationale Voorleesdagen

Wethouder Piet Burgering leest voor.© Foto Gemeente Heemskerk/Thomas Wobben

van onze verslaggever
Heemskerk

Met de start van de Nationale Voorleesdagen vandaag, woensdag 25 januari, heeft wethouder Piet Burgering de leerlingen van Het Rinket verrast met een voorleessessie.

De leerlingen kwamen in onesies bij elkaar in een gezellige setting in de gymzaal. Wethouder Burgering las voor uit het boek ‘Kat Kaat is weg’ en het meertalige prentenboek ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’. Hoewel sommige kinderen nog niet zo lang Nederlands spreken en lezen - op Het Rinket gaan onder andere de kinderen van de asielboot in Velsen-Noord naar school - bracht het verhaal iedereen bij elkaar.

,,Voorlezen is belangrijk om het leesplezier te bevorderen. Geschreven taal is andere taal dan spreektaal, zo leer je ander taalgebruik en complexe grammatica. En de woordenschat wordt uitgebreid’’, benadrukt directeur Lyke Seriese van Het Rinket het belang van voorlezen. ,,Kinderen houden van voorlezen omdat het de fantasiewereld prikkelt, ze kunnen verdwijnen in een verhaal. Het is rustgevend en ontspannend en ze krijgen een inkijkje in een wereld die ze niet zomaar kennen.’’

Wethouder Burgering: ,,Natuurlijk is voorlezen heel belangrijk voor de taalontwikkeling. Maar het is toch vooral superleuk om mee te leven, mee te griezelen en mee te lachen met al die heerlijke verhalen die je voorgelezen krijgt”

De Nationale Voorleesdagen duren tot 4 februari.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.