Telstar-spits Rein Smit had daags na hattrick koorts maar kan vrijdag tegen Almere City weer meedoen

Velsen-Zuid

Rein Smit was daags na zijn heldenrol tegen MVV ziek en koortsig, maar staat drie dagen na zijn hattrick ook tegen Almere City in de basis van Telstar.

Smit bekroonde zijn eerste basisplek van het seizoen dinsdag met drie doelpunten in het duel dat door Telstar met 5-3 werd gewonnen. Trainer Mike Snoei, die wegens een schorsing de wedstrijd vanaf de tribune volgde, was erg tevreden over Smit.

,,Hij heeft die basisplaats echt afgedwongen. Dat hij direct drie keer scoorde, had ik natuurlijk niet verwacht. Daarnaast was hij ook een goed aanspeelpunt en had hij een paar goede passes in de breedte. Hij weet de bal goed vast te houden.”

Lees ook: Rein Smit leek van Telstar op weg naar de amateurs maar draaide het om. Met een hattrick tegen MVV liet hij zich zien [video]

Daags na de wedstrijd kampte Smit met koorts. ,,Hij is op advies van de dokter naar huis gegaan. Vandaag was hij weer fit. Hij kan dus starten”, aldus Snoei.

Telstar speelde tegen MVV een erg goede eerste helft. Het kwam op 4-1 voorsprong, maar zag MVV daarna terugkomen tot 4-3. Het was aan keeper Joey Houweling te danken dat het niet gelijk werd, zag ook Snoei. ,,We gingen achteruit lopen. Dat moeten we niet doen. Ik denk dat het te maken had met vermoeidheid na de wedstrijd van zaterdag tegen Dordrecht.”

Ronald Koeman is tegen Almere, dat vierde staat, geschorst.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen