DSOV hoopt op revanche tegen titelkandidaat SCPB ’22 in de wedstrijd van de week

SCPB’22 won de eerste onderlinge wedstrijd van DSOV.© Archieffoto United Photos/Rob van Wieringen

Bart Slegers
Vijfhuizen

Na de winterstop is het altijd weer de vraag hoe clubs de rustperiode zijn doorgekomen. Vorige week kreeg DSOV klop van ZSGOWMS en won SCPB ’22 met 2-0 van ROAC. Zo bleven de Badhoevedorpers dus in de buurt van koploper Sporting Martinus en leeft de ploeg uit Vijfhuizen nog steeds tussen hoop en vrees in het rechterrijtje van de tweede klasse.

DSOV heeft slechte herinneringen aan het eerste duel tegen SCPB. ,,Er was niets aan de hand want we stonden 2-0 voor met de rust”’, blikt DSOV-trainer Lex van der Horst terug op het eerste duel van de competitie. ,,Toen deden we na de rust na twee wissels bij de tegenstander niet meer wat we moesten doen en liepen we tegen drie treffers aan. Heel zuur.”

SCPB-trainer Danny Hijzelendoorn, die aan zijn vijfde en laatste seizoen bezig is, weet waar het kantelpunt zat in die confrontatie. ,,Na de rust bracht ik Bobby Bosma en Dave Hertog en zij waren betrokken bij alle goals. Dat maakte toen het verschil. Al vond ik wel dat de 2-0 achterstand door twee corners onnodig was.”

Van der Horst ziet dit seizoen een wisselvallig presterende ploeg en kan er maar moeilijk zijn vinger opleggen. ,,We hebben moeite om de taken te blijven uitvoeren als het tegenzit. Dat zit een beetje in deze ploeg terwijl we heel goed kunnen voetballen. Soms zetten we drie stappen vooruit maar een week later doen we er weer twee terug. De 5-0 nederlaag tegen ZSGOWMS was ook echt geflatteerd.”

Hijzelendoorn hoopt op progressie ten opzichte van afgelopen zondag. ,,Ik vond ons minder dominant aan de bal. Dus tegen DSOV wil ik dat wel zien. Ik verwacht een leuk duel, want ook DSOV wil graag aanvallen.”

Voor deze krant gaat rapporteur Gé Duwel zondag op zoek naar de beste speler.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen