221 parkeerboetes binnen twee weken in Zeewijk en Duinwijk in IJmuiden, andere Velsense woonwijken ook aan de beurt

IJmuiden

In een gezamenlijke actie van politie en handhavers van de gemeente is tussen 9 en 22 januari flink gehandhaafd in Zeewijk en Duinwijk in IJmuiden. Daarbij stonden parkeren en afval centraal.

Vorig jaar viel het de wijkagent en de wijkboa al op; er werd veel foutgeparkeerd, er waren veel afvaldumpingen en er was sprake van het bijplaatsen van afval, oftewel zakken naast de container zetten.

Foutparkeerders stonden veelal met vier wielen op de stoep, in de bocht, voor ondergrondse containers of in het groen. Dat leidde tot gevaarlijke verkeerssituaties. Mindervaliden en kinderen kunnen niet meer veilig over de stoep, hulpdiensten kunnen niet goed door de bochten rijden en ondergrondse containers kunnen niet bijtijds geleegd worden.

Twee weken lang is er dagelijks gecontroleerd. Wie fout geparkeerd stond, kreeg direct een boete. Voor het dumpen van afval en zakken bijplaatsen is gewaarschuwd. In totaal zijn 221 bekeuringen uitgedeeld voor parkeren en zijn er 15 waarschuwingen uitgedeeld wegens afval. Het aantal fout geparkeerde auto’s is afgenomen.

De gemeente Velsen gaat deze actie de rest van het jaar ook in andere wijken toepassen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.