Petitie voor behoud Oude Raadhuis in Hoofddorp al honderden keren ondertekend

Van onze verslaggever
Hoofddorp

Er is een petitie opgesteld voor behoud van theater Het Oude Raadhuis in Hoofddorp. Er zijn al meer dan zevenhonderd handtekeningen gezet.

,,Doordat de gemeente stopt met de subsidie zal per 1 juni het doek vallen voor het theater zo als het nu is. Dit mag niet gebeuren’’, aldus initiatiefnemer van de petitie Ilse Santifort.

De gemeente kondigde vorig jaar al aan te stoppen met het subsidiëren van het theater, dat onder de culturele organisatie C. (voorheen Cultuurgebouw) valt. Directeur Arjen Davidse stelde toen al dat C. geen geld heeft om Het Oude Raadhuis open te houden.

Lees ook: Cultuurgebouw trekt stekker uit theater Het Oude Raadhuis in Hoofddorp; volgens Youp van ’t Hek ’een mooi klein zaaltje voor jongens en meisjes die beginnen in het vak’

Santifort waagt een poging om het tij te keren. ,,Het is een prachtig theater en een springplank voor jong talent’’, vindt ze. ,,Menig artiest is zijn of haar carrière hier gestart. Elke zondagavond wordt er een film gedraaid voor ons trouwe publiek.’’

Het pand is eigendom van de gemeente Haarlemmermeer. Een poging het historische gebouw uit 1867 te verkopen, is een paar jaar geleden door de gemeenteraad geblokkeerd. Sindsdien wordt gezocht naar een horecaondernemer of een andere huurder. De hoop is dat het pand een nieuwe bestemming krijgt en openbaar toegankelijk blijft.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.