Burgemeester Nienhuis van Heemstede verkenner bij coalitievorming in provincie Drenthe

Heemstede

Burgemeester Astrid Nienhuis van Heemstede wordt op uitnodiging van de BoerBurgerBeweging verkenner voor het nieuw te vormen college van Gedeputeerde Staten in Drenthe.

BBB heeft Nienhuis gevraagd te onderzoeken welke partijen samen een coalitie zouden kunnen vormen. ,,Op de vraag van BBB heb ik natuurlijk meteen ja gezegd’’, zegt de burgemeester. ,,Ik kijk uit naar de kennismaking met de verschillende partijen en ben nieuwsgierig naar wat zij mij willen meegeven, zowel over de uitslag van de verkiezingen, over de provinciale thema's als over de wijze van besturen in de provincie, in het belang van alle inwoners van Drenthe.’’

Gert-Jan Schuinder, lijsttrekker van BBB Drenthe, zegt in Dagblad van het Noorden blij te zijn met de keuze. ,,Met Nienhuis hebben wij een verkenner met bestuurlijke ervaring en neutraliteit’’, stelt hij.

Schuinder legt in die krant uit dat de verkenner is aangesteld door de landelijke partijtop. Iedereen in de partij kon namen van kandidaten doorgeven. Nienhuis kwam als beste uit de bus voor Drenthe.

Bij RTV Drenthe stelt Schuinder: ,,Ze heeft al meerdere formatieprocessen gedaan en is daarnaast officier van justitie geweest.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.