Jason staat in de halve finale van Big Brother. Beverwijker overleeft ook de vijfde nominatieronde

Annemiek Jansen
Beverwijk

Jason Glas (20) staat in de halve finale van het televisieprogramma Big Brother. De Beverwijker zit nog met twee Nederlanders en drie Belgen in het huis dat 24 uur door camera’s in de gaten wordt gehouden.

Elke zaterdagavond moet in de live uitzending een bewoner het huis verlaten. Het publiek bepaalt via stemmen welke twee van drie genomineerde bewoners in het Big Brotherhuis mogen blijven. Jason had zaterdag al vier van deze rondes overleefd. Nu stond hij er voor de vijfde keer op, samen met de Belgen Bart Vandenbroek en Ali Burhan.

Lees ook: Mag Jason in het Big Brotherhuis blijven? Jongste bewoner heeft opnieuw veel stemmen nodig. Familie is campagne gestart

Spannendst

Deze ronde was het spannendst, omdat vooraf moeilijk te voorspellen was welke bewoner het minst favoriet zou zijn. De familie van Jason die met een groep naar de studio was gekomen, had de afgelopen week flink campagne gevoerd via flyers en sociale media. Uiteindelijk bleek Ali minder stemmen te hebben dan Jason, waardoor de Beverwijker mocht blijven.

(Tekst gaat door onder de foto)

Jason in de Blauwe Kamer van het Big Brotherhuis.© Foto PR

Van de zes overgebleven bewoners moeten er waarschijnlijk nog twee het huis verlaten. Op zaterdag 1 april bepaalt het publiek welke bewoner het programma heeft gewonnen. Hij of zij krijgt de geldpot mee naar huis, die staat nu op ruim 65.000 euro.

Lees ook: Astrid is de moeder van Jason uit Big Brother-huis. ’Soms denk ik: Sluit je nou aan’

Big Brother wordt elke werkdag uitgezonden vanaf 20.30 uur en op zaterdag vanaf 20 uur op RTL5 en 24 uur per dag via een live stream op Videoland.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.