Medvedev: gevolgen van arrestatiebevel Poetin 'monsterlijk'

ANP Producties | Bron: ANP
Moskou

De Russische ex-president Dmitri Medvedev heeft maandag in een bericht op Telegram gezegd dat het besluit van het Internationaal Strafhof in Den Haag (ICC), om een arrestatiebevel uit te vaardigen tegen de huidige Russische president Vladimir Poetin, verschrikkelijke gevolgen zal hebben voor het internationaal recht.

"Ze hebben besloten om een president te vervolgen van een kernmacht die niet deelneemt aan het ICC op dezelfde gronden als de Verenigde Staten en andere landen", schreef Medvedev. "De gevolgen voor het internationaal recht zullen monsterlijk zijn."

Rechters van het ICC vaardigden vrijdag een arrestatiebevel uit tegen Poetin vanwege oorlogsmisdaden die gepleegd zouden zijn in Oekraïne. Volgens het strafhof is de Russische president verantwoordelijk voor het onwettelijk deporteren van kinderen. Volgens de hoofdaanklager van het ICC heeft Rusland honderden Oekraïense kinderen uit wees- en kindertehuizen weggehaald. Veel van hen zouden naar Rusland zijn gebracht en daar zijn geadopteerd.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.