Cao-partijen streekvervoer praten dit weekend door met verkenners

ANP Producties | Bron: ANP
Utrecht

Het overleg tussen de cao-partijen in het streekvervoer, onder begeleiding van twee procesbegeleiders, duurt nog tot en met dit weekend. Dat meldt werkgeversvereniging VWOV die spreekt van "intensieve verkennende gesprekken". Vakbond FNV bevestigt dat.

De gesprekken werden opgestart na weken van stakingen en zouden oorspronkelijk vrijdag worden afgerond. Dan zou bekend worden in hoeverre de gesprekken effect hebben gesorteerd. Ook zouden FNV en CNV dan beslissen of zij hun reeds geplande stakingen al dan niet zouden hervatten. Volgens een woordvoerster van VWOV verschuift dat moment "naar alle waarschijnlijkheid" nu naar maandag.

FNV en CNV eisen onder meer hogere lonen en een structureel lagere werkdruk in het streekvervoer. Om die eisen af te dwingen, werd in het streekvervoer herhaaldelijk gestaakt. Daardoor vielen er telkens veel bussen uit, met overlast voor reizigers tot gevolg.

Vorige week besloten de bonden de stakingen op te schorten om nieuwe onderhandelingen met de werkgevers een kans te geven. Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) had daarvoor procesbegeleiders beschikbaar gesteld. Die werken voor het Centrum Arbeidsverhoudingen Overheidspersoneel (CAOP), een dienstverlener op het gebied van arbeidsmarkt en arbeidsverhoudingen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.