Advocaat Trump: schikking zullen we niet accepteren

ANP Producties | Bron: ANP
Washington

De Amerikaanse oud-president Donald Trump zal een mogelijke schikking in de strafzaak tegen hem niet accepteren. Advocaat Joe Tacopina zegt in een interview met de Amerikaanse nieuwszender NBC News dat daar "nul" kans op is.

Op de vraag of de oud-president van plan is zich vrijwillig te melden bij de autoriteiten, zei Tacopina dat Trump zich niet zou "verschuilen" in zijn luxe golfresort in Mar-a-Lago. Ook zei hij dat Trump "klaar is om te vechten" en dat zijn "knieën niet knikken".

Trump werd donderdag aangeklaagd door een Grand Jury in New York, na een onderzoek naar zwijggeld dat is betaald aan pornoster Stormy Daniels in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2016. De specifieke aanklachten zijn nog niet bekendgemaakt en ook Tacopina zei niet te weten wat de aanklachten zijn. Het is nog onduidelijk wanneer deze openbaar worden. Geen enkele voormalige of zittende Amerikaanse president is ooit strafrechtelijk vervolgd.

President Joe Biden is vrijdagochtend door meerdere journalisten gevraagd om een reactie op de aanklacht, maar hij zei geen commentaar te leveren.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.