Dodental door tornado’s in VS loopt op

ANP Producties | Bron: ANP
Little Rock

Het dodental door tornado’s en zware windstoten in het zuiden en midwesten van de Verenigde Staten is opgelopen tot zeker zeventien. In de staat Tennessee werden zaterdag zeven sterfgevallen bevestigd, meldt CNN.

Het afgelopen etmaal werden tientallen tornado’s geregistreerd in ten minste zeven staten, waaronder Arkansas. Daar kwamen vijf mensen om in het stadje Wynne en iemand in Little Rock, waar ook tientallen gewonden vielen en het natuurgeweld een enorme ravage aanrichtte. De gouverneur van Arkansas kondigde de noodtoestand af en mobiliseerde de nationale garde.

In Indiana kwamen drie mensen om in de buurt van Sullivan ten zuidwesten van Indianapolis. In Alabama en Mississippi vielen twee doden.

Tientallen mensen zijn in ziekenhuizen opgenomen. Veel wegen zijn nog onbegaanbaar.

Een week eerder teisterden krachtige stormen het zuidoosten van de VS waarbij zeker 26 mensen omkwamen. Een nachtelijke tornado maakte bijna de hele gemeenschap Rolling Fork in de staat Mississippi met de grond gelijk. De winden daar haalden een geschatte maximumsnelheid van 273 kilometer per uur.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.