Provincie betrekt publiek bij aanpak verkeersveiligheid Zeeweg in Overveen

Dit soort ongevallen wil de provincie in de toekomst voorkomen.© archieffoto Michel van Bergen

Van onze verslaggever
Overveen

De provincie Noord-Holland gaat na 2028 groot onderhoud uitvoeren op de Zeeweg in Overveen. Het doel is het verbeteren van de verkeersveiligheid, natuurwaarden en bereikbaarheid van de kust.

Nu al wil de provincie wil de inbreng van inwoners, ondernemers en weggebruikers betrekken bij maatregelen die zullen worden genomen. Een ingenieursbureau is in de arm genomen dat onderzoek gaat doen. Een van de maatregelen die wordt onderzocht, is een snelheidsverlaging.

Nu geldt op sommige weggedeelten een maximale snelheid van 80 kilometer per uur. Naast maatregelen die de verkeersveiligheid verbeteren, onderzoekt het bureau ook welke maatregelen bijdragen aan de instandhouding van de bijzondere flora en fauna in het duingebied.

Wie zijn mening of ervaring wil delen, kan dit doen door een bericht te sturen naar zeewegn200@noord-holland.nl.

Op de Kop van de Zeeweg worden al dit jaar maatregelen genomen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Daarbij worden de plekken aangepakt waar auto’s en fietsers elkaar kruisen: bij de aansluiting met de Parnassiaweg en de uitrit van camping De Lakens.

De provincie onderzoekt ook, samen met de gemeenten in Zuid-Kennemerland, hoe de bereikbaarheid van de kust op drukke dagen kan worden verbeterd.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.