Borduurtentoonstelling en -workshops in de bibliotheek in IJmuiden

Een oude merklap met borduursels.© Archieffoto Madelon Dielen

Van onze verslaggever
IJmuiden

De landelijke vereniging MerkWaardig, die zich bezighoudt met borduren, viert haar 35-jarig bestaan met een rondreizende tentoonstelling. Vanaf 2 juni tot en met 13 juli is die te zien in de bibliotheek in IJmuiden.

Het jubileumjaar van de vereniging van liefhebbers van historische en eigentijdse merklappen heeft als thema ’zinnige draden’. Het idee: met draden kun je woorden borduren en die vormen een verhaal. De expositie barst dan ook van de borduurwerken die een verhaal vertellen. Ze komen uit de handen van 290 verenigingsleden. Die haalden inspiratie uit het leven, familiebanden of bijvoorbeeld een bijzondere reis.

Gedurende de ruime maand dat de tentoonstelling in IJmuiden te zien is, organiseert borduurworkshops in de bieb. Op drie achtereenvolgende woensdagen is het raak: 7 juni een workshop borduren op aftelbare stof, op 14 juni een workshop vrij borduren en tot slot een gratis workshop ’eerste hulp bij borduurongevallen’ op 21 juni. Deelnemers kunnen dan hun eigen werk meenemen.

Alle workshops duren van 14 tot 16 uur. Meedoen aan die op 7 of 14 juni kost 5 euro inclusief materiaal. Aanmelden kan via de website van de bibliotheek.

Eerder was de jubileumtentoonstelling te zien in Burgum. Na IJmuiden reist hij door naar Breda en later Apeldoorn.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.