Stormvogels wil in derby tegen IJmuiden vooral het goede gevoel vasthouden

© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Rinus van der Lugt
IJmuiden

Het had zo mooi kunnen zijn. Omdat de prijzen altijd aan het eind van het seizoen verdeeld worden, werd enkele weken geleden halsreikend uitgekeken naar de derby tussen Stormvogels en IJmuiden. Helaas vielen vorige week al de beslissingen. Olympia Haarlem werd kampioen, zodat Stormvogels weer via de nacompetitie moet proberen de tweede klasse te bereiken. IJmuiden handhaafde zich door EDO met 3-1 te kloppen.

Het goede gevoel vasthouden, dat zal het uitgangspunt van Stormvogels zijn in deze wedstrijd. De ploeg is aan een fantastische reeks bezig want in de derde periode werden uit acht duels niet alleen het maximale aantal punten van 24 behaald, maar dat gebeurde ook nog eens met het indrukwekkende doelsaldo van 46 voor en 6 tegen.

De formatie van trainer Patrick Krop wil deze lijn doortrekken, want volgende week wacht de eerste nacompetitiewedstrijd. ,,Het zal een andere derby worden dan wij gewend zijn”, aldus Krop. ,,Natuurlijk willen wij winnen, maar het moet niet ten koste van alles gaan. Als spelers over de scheef gaan, dan zal ik ook gelijk ingrijpen. Wij moeten namelijk voorkomen dat spelers geblesseerd raken of tegen een rode kaart oplopen. Spelers die door blessures de laatste tijd wat minder hebben gespeeld, krijgen ook wat meer speelminuten.”

,,Ik heb na afloop van de wedstrijd tegen EDO met de spelers doorgenomen, dat ik de wissels in de laatste wedstrijd meer speeltijd wil geven. In ieder geval een helft”, aldus IJmuiden-trainer Brian Tevreden. ,,Alle spelers waren daar mee akkoord. Je moet deze spelers ook belonen voor de tijd dat zij erin gestoken hebben.” Rapporteur Simon Evers zal de speler van de week een bon overhandigen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen