GroenLinks: hek van ProRail bij Alverna Heemstede nu snel weg

GroenLinks: hek van ProRail bij Alverna Heemstede nu snel weg
© Archief

GroenLinks gaat het initiatief nemen om het hek van ProRail op de ontsluitingsweg bij de overgang bij Alverna in Heemstede weg te krijgen. Dat moet gebeuren door als gemeenteraad de weg openbaar te verklaren, zegt fractievoorzitter Eric de Zeeuw desgevraagd.

Het hek bij de spoorovergang bij Alverna is weer weg, maar daarmee is voor de wandelaars en fietsers niets opgelost.

Zowel op de nieuwe ontsluitingsweg richting station als bij de bocht op de Boekenroodeweg staan schuifhekken van ProRail en de laanbewoners, die beide alleen met een cijfercode te openen zijn.

ProRail zou de ontsluitingsweg na de aanleg overdragen aan de gemeente ,maar heeft dat drie jaar na dato nog altijd niet gedaan. ProRail is dat ook niet van plan met als argument dat een belangrijk deel van de overeenkomst met de gemeente en de laanbewoners - de overweg dicht - niet is nagekomen.

De gemeente kan ProRail voor de rechter slepen, maar volgens het college wordt dat een lastige en langdurige kwestie.

De raad kan de zaak eenvoudig beslechten door de ontsluitingsweg openbaar te verklaren, liet het college een poosje geleden aan de raad weten. Door drukte is daar door de voorstanders van de openbaarheid - GroenLinks, PvdA en de meerderheid van D66 en HBB - nog geen actie voor ondernomen.

De Zeeuw wil nu snel gaan overleggen over een initiatief om de ontsluitingsweg openbaar te verklaren. Over het hek op de Boekenroodeweg heeft Heemstede overigens niets te zeggen. Dat ligt op het grondgebied van buurgemeente Bloemendaal.

Wil je niks missen van IJmuider Courant? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws