Bodemverontreiniging bij Witte Theater

Bodemverontreiniging bij Witte Theater
© Archief Ron Pichel Fotografie
Het Witte Theater aan de Kanaalstraat.

Het bodemonderzoek bij het Witte Theater in IJmuiden wijst uit dat er op een locatie van het verkoopgebied een ’geval van (norm overschrijdende) bodemverontreiniging’ gevonden is.

Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. Die bodemvervuiling belet de gemeente er in ieder geval niet van de verkoop van het voormalige theater door te zetten.

Lees ook: Bodem Witte Theater reden uitstel verkoop

Welke stof er in de grond is gevonden en waar de vervuilde grond zich bevindt, kon de woordvoerder van de gemeente dinsdag nog niet zeggen.

De resultaten van het onderzoek worden donderdag openbaar gemaakt, dan is het onderzoeksrapport te vinden bij de verkoopstukken die de gemeente heeft opgesteld voor het Witte Theater.

Verkoop

Donderdag gaat het theater ook definitief in de verkoop. Eigenlijk wilde Velsen de grond in april al verkopen, maar toen werd de verkoop uitgesteld omdat er toch voor de verkoop al een bodemonderzoek gedaan moest worden.

Lees ook: Witte Theater eerste week van april in de verkoop

Het onderzoek is nodig om potentiële kopers volledig te kunnen informeren.

Op de grond was voorheen onder meer het Provinciaal Elektriciteitsbedrijf Noord-Holland (PEN) gevestigd, waar Hoogovensgas werd omgezet naar elektriciteit.

Ook werd er met behulp van kolen energie opgewekt. Mogelijk heeft het voormalig gebruik geleid tot de bodemvervuiling.

Volgens de gemeente vormt de vervuiling geen belemmering voor de verkoop, maar ook niet voor het gebruik van het pand.

Wil je niks missen van IJmuider Courant? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws